Sonntag, 15. April 2007

Jabolko zeleno, ili Huba-buba

Lugeto imaat ponekogas potreba za jaki boi i totalna neskladnost... Site se sekavame na modata "biciklisticki t.e. helanki" i na sirokite prugi vo fluorescentni boi... ok ama toa ne e temata na ovoj blog. Kako restavrator posebno me vadi od takt koga fasadi od krajot na 19tiot i pocetokot na 20tiot vek (a gi ima mnogu vo Viena) moraat da se pokorat na cudnite fiks idei na gazdata ili pak na firmata koja gi farba... i po Vienna moze da se vidat sekakvi gluposti od tipot na drec rozevi, temno sini , zeleni i sl. fasadi... ponekos boite se ok, ama podelbata (sto e vo koja boja) e ocajna. I se toa se relativirase koga pred tri nedeli ja vidov slednava fasada, pa neka kaze nekoj deka fasadava ne izgleda kako so Huba/buba da e prelepena... i koj bi sakal da zivee vo vakva kuka, od druga strana e sigurno prakticno, koga moras na nekoj da mu objasnis vo koja kuka zivees: Vo f'stak/huba-buba kukata.... Ocaj!!!!!!!!!


3 Kommentare:

Tanja hat gesagt…

Zgradata e kako torta! Kako sarena torta za rodenden za Mara!!! Sreken rodenden Marinelce blesavo, da si zdrava srekna i vesela! Ti posakuvam eden ton soncevi denovi, i dozd koga nema da ti se raboti :)

haremare hat gesagt…

Zlato moe, od ladnata dalecna Kanada pa kako si? Fala za cestitkite kako go proagas vremeto, dodeka e ovde 26 stepeni, kaj vas uste li e zima? :))))

Anonym hat gesagt…

Зашто не:)